El Grup de Recerca en Democràcia, Eleccions i Ciutadania (DEC) forma part del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El principal objectiu del grup és l’anàlisi de la implicació política dels ciutadans. Per això portem a terme projectes finançats per entitats externes. El nostre enfocament és empíric (recollim i analitzem dades) i principalment, però no només, quantitatiu.
El grup comparteix una recent però intensa experiència com equip de treball, que començà l’any 2005. El 2009 fou reconegut per la Generalitat de Catalunya com a grup de recerca emergent.
Eva Anduiza – Professora titular de Ciència Política a la UAB, coordinadora del màster en ciència política. Les seves principals línies de recerca són el comportament polític, la participació política i les eleccions. Investigadora principal del grup de recerca. |
Camilo Cristancho – És Doctor en Ciència Política i investigador a la UAB des de l’any 2009. Realitza la seva investigació sobre la influència d’Internet en la participació en la protesta. Estudia el conflicte i el desacord en les xarxes de mobilització i en les pràctiques d’associació per a l’acció col·lectiva i com es relacionen aquests amb les actituds i comportaments individuals. Actualment està treballant amb el projecte de “Caught in the act of protest: Contextualizing contestation“, com part de l’equip espanyol.
Jordi Garcia Muniesa – Doctorand en Ciència Política per la UAB. Màster en Sociologia Política a la London School of Economics i llicenciat en sociologia per la UAB. El seu àmbit de recerca són les actituds respecte la desigualtat i la redistribució. Actualment realitza la seva tesi doctorat sobre les actituds respecte els impostos de successió.
Sheila González – Doctora en Polítiques Públiques i transformació social per la UAB. Actualment és investigadora i professora associada al Departament de Ciències Política (UAB). Ha fet recerca sobre anàlisi de polítiques públiques i participació política.
Marc Guinjoan – Investigador post-doctoral (Juan de la Cierva 2015) al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB . Doctor en Ciència Política per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Les seves principals línies de recerca inclouen el comportament electoral, les eleccions, els sistemes electorals i les estratègies de partits. També està interessat en els processos de descentralització, en les identitats, en el nacionalisme i secessionisme.
Jordi Muñoz– Investigador Ramón y Cajal a la Universitat de Barcelona des de Juliol 2014. Anteriorment havia sigut investigador postdoctoral (Juan de la Cierva) a la Universitat Autònoma de Barcelona, i predoctoral a la Universitat Pompeu Fabra, on es va doctorar el 2009.
També ha estat, com a investigador visitant, a la Universitat de Göteborg (2012), a la Yale University (2007-08) i com a TA a la Essex Summer School on data analysis (2004 i 2005).
Els seus interessos de recerca se centren en l’anàlisi de les actituds i el comportament polític, i imparteix docència, sobretot, en mètodes quantitatius de recerca i comportament polític.
Ha publicat a revistes com Comparative Political Studies, European Political Science Review, Electoral Studies, European Union Politics, Nations and Nationalism, Ethnic and Racial Studies and Regional i Federal Studies.
Roberto Pannico– Estudiant de doctorat al Departament de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va obtenir la seva Llicenciatura en Relacions Internacionals i Diplomàtiques de la Universitat de Nàpols “L’Orientale”, i el seu Màster en Ciències Internacionals (pla d’estudis en Ciència Política) de la Universitat de Siena (Itàlia). També va passar cinc mesos a la Universitat de Swansea (Gal·les) amb el suport d’una beca Erasmus. La seva recerca s’ocupa de la influència que les elits polítiques poden exercir sobre les actituds polítiques de l’opinió pública i el seu caràcter contingent.
Guillem Rico– Doctor en Ciència Política per la UAB, actualment és investigador postdoctoral al Departament de Ciència Política (UAB). Les seves principals línies de recerca són el comportament electoral, la opinió pública i el lideratge polític.